TERMENI ȘI CONDIȚII APPROZAR

Bun venit pe Platforma „APPROZAR”, deținută și administrată de Approzar Shop S.R.L..  

Folosirea acestei Platforme implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. S.C. Approzar Shop S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare prealabilă, ultima versiune putând fi găsită accesând această pagină, numită “Termeni și Condiții”. Comunicarea cu Platforma se poate face prin utilizarea datelor și modalităților de contact furnizate în secțiunea “Contact”. 

 1. Elemente definitorii

Următorii termeni vor însemna: 

appROzar – S.C. APPROZAR SHOP S.R.L. este o societate comercială română cu răspundere limitată, cu sediul în București, str. Abrud, nr. 52, etaj 1, biroul nr. 3, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/8220/2020, Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC.J40/8220/2020, CUI 42790479

Platforma appROzar – aplicație software pentru comerț electronic (on-line) dezvoltată și administrată de APPROZAR SHOP S.R.L., prin intermediul căreia se asigură Producătorului posibilitatea de a-și prezenta produsele în vederea comercializării. Platforma de comerț electronic „AppROzar” poate fi descărcată din Apple App Store  și Google Playstore.

Utilizator: orice persoană care folosește Platforma; 

Cont de Utilizator: setul de date și comenzi accesibile de către Utilizator prin intermediului numelui de utilizator și al parolei; 

Cumpărător: orice persoană fizică, companie sau altă entitate juridică care emite o Comandă și care este utilizator înregistrat al platformei AppROzar; 

Producător: persoana fizică, juridică sau altă entitate juridică, care își prezintă Produsele pe Platforma appROzar în vederea vânzării acestora către Clienți 

Produse și Servicii – orice bun și serviciu menționat în comanda care urmează a fi furnizată de către Producător Cumpărătorului; 

Comandă – cererea de Produse plasată de către Cumpărător prin intermediul Platformei appROzar;

Contract – contractul la distanță încheiat între Producător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Producătorului și a Cumpărătorului; 

Document – prezentele Termene și Condiții. 

Coșul meu – secțiune care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge produse pe care dorește să le achizitioneze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care produsele nu sunt achiziționate la momentul adaugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către appROzar de urmărire a Produselor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia. 

Conținut – conținutul oricărei notificări sau e-mail trimis Cumpărătorilor de către Producător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, precum și toate informațiile de pe Platformă care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele achiziționate, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produsele adăugate în secțiunea “Coșul de cumpărături” sau secțiunea  “Favorite” precum și orice alte comunicări comerciale, de ex. cercetări de piață și sondaje de opinie. 

 1. Documente contractuale

Utilizarea Platformei AppROzar de către Cumpărător, respectiv înregistrarea unei comenzi electronice, implică acceptarea de către acesta a termenilor și condițiilor din această pagină, precum și a acceptării utilizării adresei de poștă electronică (e-mail) ca mod de comunicare scrisă la distanță. 

Cumpărătorul înțelege și este de accord că appROzar acționează ca intermediar în relația cu acesta, fără a-și asuma niciun risc cu privire la Produse și/sau comercializarea acestora, riscul aparținând în totalitate Producătorului. Producătorul are toate obligațiile legale în legătură cu vânzarea Produselor sale către Cumpărător.

În situația în care o Comandă conține Produse comercializate de mai mulți Producători, fiecare vânzare va fi considerată o operațiune de vânzare individuală, încheiată cu fiecare dintre Producători.

 1. Dreptul de proprietate intelectuală

Întregul conținut al platformei AppROzar, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la imagini, texte, elemente grafice, scripturi, programe, baze de date etc., este proprietatea appROzar și a Producătorilor înregistrați pe Platformă și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul appROzar sau a Producătorului a oricărui element prezentat mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. appROzar garantează Cumpărătorului/Utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral platforma, de a reproduce parțial sau integral platforma, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata platforma în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor appROzar fără acordul prealabil scris al acesteia.  

Niciun Conținut transmis către Cumpărător/Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea appROzar și/sau al angajatului/prepusului appROzar care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta există, fața de respectivul conținut. 

Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există. 

 1. Produsele și serviciile oferite prin intermediul Platformei AppROzar

Accesul în vederea efectuării unei Comenzi ii este permis oricărui Cumpărător/Utilizator. 

appROzar  își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Pentru motive justificate, appROzar își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului/Utilizatorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la modalitatea de plată acceptată, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Cumpărătorului/Utilizatorului pe Platformă, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel appROzar. În oricare dintre aceste cazuri, Cumpărătorul/Utilizatorul se poate adresa appROzar, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor precizate mai sus.   

Comunicarea cu appROzar se poate realiza prin datele de contact menționate la sectiunea “contact” din Platformă. appROzar are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta. 

AppROzar poate publica pe Platformă informații despre produse și/sau promoții practicate de către Producătorii înregistrați pe platformă, cu care are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil. 

Prețurile prezentate sunt în lei (RON), includ toate taxele și nu includ costurile de livrare. Prețul primit în momentul confirmării comenzii prin email, telefonic sau altă metodă de comunicare adecvată, va fi același cu pretul de achiziție tipărit pe factură. 

Toate informațiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Platformă (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea appROzar și/sau a Producătorilor înscriși pe Platformă, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. 

Produsele comercializate prin intermediul Platformei AppROzar sunt noi/proaspete, în ambalajul original al Producătorului sau ambalate și etichetate în regim propriu, în perfectă stare și în termenul de garanție oferit de Producători și furnizori sau în termenul legal acceptat de Directia Sanitar Veterinară, iar în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală conform legislației în vigoare. 

Calitatea produselor este garantată de către Producători și/sau furnizorii acestora. 

Unitatea de masură pentru produsele comercializate prin intermediul acestui site este bucata, mililitru, litru, gram sau kg., unitatea de masură fiind specificată la fiecare produs în parte. Pentru produsele care se vând la greutate variabilă, toate informațiile necesare se regăsesc pe site și în aplicație, la fiecare produs în parte. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade în sarcina Producătorului care a afisat pe ambalaj respectivele informații. 

Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Din acest motiv, Producătorul își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în oferta sa curentă sau nu există în stocul său. 

AppROzar nu oferă nici o garanție, în mod expres ori implicit, în ceea ce privește funcționarea Platformei, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele afișate pe Platformă, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Cumpărătorul/Utilizatorul este de acord în mod expres că folosirea acestei Platforme și cumpărarea Produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. 

Conținutul Platformei appROzar (texte, descrieri ale produselor, specificatii tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit și din colaborarea cu reprezentanții Producătorilor respectivi. Din acest motiv, appROzar nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile și specificațiile produselor afișate pe Platformă, acestea fiind puse la dispoziția appROzar de catre fiecare Producător. Producătorul și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice descrierile și specificațiile produselor fără o notificare prealabilă.   

 

 1. Comanda 

Cumpărătorul/utilizatorul poate plasa prin intermediul appROzar o comandă care conține produse de la mai mulți producători, plătind o singură taxă de livrare.

Timpul de livrare a comenzii este comunicat clar pentru fiecare Producător și/sau produs. Livrarea produselor se va face la domiciliul, sediul sau adresa indicată de Cumpărător. 

Pentru plasarea comenzilor, Cumpărătorul își creează un Cont de Utilizator, pentru care furnizează pe Platformă anumite informații, cum ar fi numele, email-ul, numărul de telefon și adresa. Pentru crearea acestui cont, Utilizatorul trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. 

Informațiile furnizate de Utilizator trebuie să fie valabile, complete și actualizate în timp real. În caz contrar, Platforma are dreptul să împiedice livrarea produselor către Utilizator și să dezactiveze/blocheze Contul de Utilizator. 

Comanda se plasează prin adaugarea produselor dorite în coșul de cumpărături, urmând a o finaliza efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui produs în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a produsului. 

Prin plasarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii. 

Prin plasarea Comenzii, Cumpărătorul consimte că appROzar poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului. 

O comandă plasată nu este automat confirmată, Cumpărătorul primind un email de confirmare a plasării comenzii, iar după ce se confirmă disponibilitatea în stoc acesta va primi un email de confirmare a comenzii.

Cumpărătorul are opțiunea de a repeta o comandă pe Platforma appROzar, din secțiunea “My orders”/”Comenzile Mele”, unde va găsi istoricul comenzilor plasate, ordonate în funcție de data, cu opțiunea “Reorder”/”Repetă comandă”.

În cazul în care Cumpărătorul se răzgândește și dorește să anuleze comanda sau să modifice conținutul acesteia, va contacta appROzar cât mai rapid posibil dar nu mai târziu de 15 min de la plasarea comenzii.

appROzar poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător/Utilizator, în urma unei notificări prealabile adresate acestuia, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, în următoarele cazuri: 

1) neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului/Utilizatorului, a tranzacției, în cazul plății online; 

2) invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de AppROzar, în cazul plății online; 

3) datele furnizate de către Cumpărător/Utilizator, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte; 

 1. Plata comenzii

Produsele comandate pe Platforma AppROzar trebuie achitate integral. 

Plata produselor comandate conform acestor “Termeni și Condiții” se poate face on-line prin card bancar. Pentru produsele vândute la greutate variabilă (indicată în descrierea produslui) factura se va emite conform gramajului produsului livrat. 

În cazul plăților online, appROzar nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul. 

În cazul în care produsele comandate nu mai sunt în stoc în momentul procesării comenzii, appROzar va semnala Cumpărătorului această situație înainte de expedierea comenzii, iar suma corespunzătoare produsului va fi returnată în scurt timp de la notificare.

 1. Livrarea comenzii

Înainte de finalizarea/plasarea comenzii, Cumpărătorul are posibilitatea de a alege tipul livrării.

Pe appROzar sunt disponibile 3 tipuri de livrare la domiciliu: Iute, Molcom, Orânduit

MOLCOM: livrarea începe de la 24H de la confirmarea comenzii. Este soluția standard de livrare în cazul în care (1) în coș sunt produse de la un singur producător sau (2) în coș sunt produse de la mai mulți producători dar Cumpărătorul/utilizatorul alege să îi fie livrate atunci când vor fi toate produsele disponibile – costul livrării este de 18 lei. Timpul maxim de livrare va fi afișat înainte de finalizarea comenzii.

Atunci când valoarea coșului de cumpărături depășește 200 lei, Cumpărătorul/utilizatorul beneficiază de livrare gratuită de tip Molcom.

IUTE: termenul de livrare a comenzii plasate pe appROzar este de max. 4h de la plasarea comenzii. Această opțiune de livrare expres este disponibilă momentan doar în București, pentru comenzile plasate între orele 8 – 14. În cazul în care Cumpărătorul/utilizatorul dorește să comande produse pentru care este semnalizată această opțiune de livare, costul de livrare expres este de 32 lei.

ORÂNDUIT: Produsele vor fi livrate grupat în ordinea disponibilității. Livrarea Orânduită este soluția convenabilă de livrare în cazul în care în coșul de cumpărături sunt produse de la mai mulți producători (iar produsele urmează să ajungă în stoc în termenul afișat pe paginile respectivilor producători). Costul de livrare este de 32 lei indiferent de numărul de livrări necesare completării comenzii complexe plasate pe appROzar.

Timpul de livrare este comunicat clar pentru fiecare producător și/sau produs.

appROzar își rezervă dreptul de a informa Cumpărătorul/Utilizatorul privind livrarea comenzii printr-o metodă de comunicare adecvată, înainte de onorarea acesteia. 

Momentan appROzar livrează în București și zonele limitrofe: Otopeni, Voluntari, Pantelimon, Popești Leordeni, Berceni, Clinceni, Domnești, Chiajna, Chitila, Mogoșoaia, iar livrarea Produselor se face prin personalul de livrări al appROzar sau partenerii acestuia. Comenzile appROzar vor fi livrate de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10-17. 

Condițiile de livrare sunt supuse schimbării fără o notificare în prealabilă. 

În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, personalul de livrări al Vâzătorului sau partenerii acestuia vor reveni, după ce va fi reluată legătura cu clientul. În cazul în care livrarea nu se poate face nici a doua oară, comanda va fi anulată automat, iar coletul va fi returnat la sediu. În cazul în care Cumpărătorul/Utilizatorul dorește să reia aceeași comandă, va fi nevoit să suporte costul integral al livrării, indiferent de valoarea produselor cumpărate. 

Recepția produselor reprezintă acceptul Cumpărătorului/Utilizatorului că produsele au ajuns în stare bună și corespund cantitativ și calitativ cu ceea ce s-a comandat.

AppROzar își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de voința sa, care includ: incendii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste sau alte impedimente de forță majoră, conform uzanțelor legii românești. 

În cazul în care comanda nu a ajuns, precum și în situația în care Cumpărătorul constată că lipsește un tip de produs din comanda, acesta va anunța în cel mai scurt timp posibil echipa appROzar, prin email la help@approzar.com, fie la telefon 07APPROZAR.

 1. Transferul proprietății

Transferul proprietății asupra Produselor și Serviciilor se realizează în momentul livrării si primirii pe e-mail a facturii fiscale aferente produselor comandate. 

 1. Returul

9.1. Dreptul de a renunţa la contract şi returnarea produselor alimentare: 

Conform legislației în vigoare (Ordonanța 34/2014  privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative) și Directivei 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanță – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, băuturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliul consumatorului, la resedința acestuia sau la locul său de muncă prin distribuitori stabili nu pot fi denunțate unilateral. Din motive de siguranță alimentară și igienă, AppROzar nu acceptă returnarea produselor alimentare. 

9.2. Dreptul de a renunţa la contract și returnarea produselor, altele decât cele alimentare: 

Cu privire la dreptul Cumpărătorului/Utilizatorului de a renunța la contract și la dreptul de returnare a produselor, acesta beneficiaza de prevederile O.U.G. 34/2014, conform căreia „Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului”. 

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Cumpărătorului/Utilizatorului. 

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare asupra modalității de returnare a produselor, ne puteti scrie la adresa de e-mail contact@approzar.com. 

Produsele nealimentare pot fi schimbate sau înlocuite, iar dacă Cumpărătorul optează pentru  rambursarea banilor și renunțarea la comandă, acestia vor fi returnați în maximum 14 de zile de la momentul informării Producătorului cu privire la această decizie.  

Atentie! Pot fi returnate doar produsele nealimentare aflate în condiții perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile și consumabilele aferente. Acestea nu trebuie să prezinte semne de uzură sau de consum. Copia facturii trebuie și ea ataşată. 

 1. Garantia produselor

Perioada de valabilitate și condițiile de păstrare ale produselor sunt înscrise pe ambalaj. appROzar și Producătorii înscriși pe Platformă nu sunt responsabili de deterioararea produselor în cazul în care acestea nu au fost păstrate de către Cumpărător în condițiile recomandate. 

 1. Promoții, tombole și concursuri

appROzar stabilește regulamentele pentru promoțiile, tombolele și concursurile pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunostința eventualilor participanți numai prin intermediul Platformei. De aceste promoții beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afișate pe site, în aplicație sau anuntate pe canalele de socializare și care sunt înregistrate în perioada de timp specificată în regulament în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. AppROzar nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment, fără nici o notificare prealabilă. 

 1. Limitări de responsabilitate

Platforma AppROzar este găzduită de serverele unei terțe firme. appROzar nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând, dar nelimitându-se la modificări ale Platformei, ale setărilor sau ale scripturilor. appROzar nu va putea fi făcut răspunzător pentru erorile apărute datorită utilizării anumitor browsere pentru vizitarea approzar.com. appROzar nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe Platfomra AppROzar și nu poate fi făcut responsabil de orice tip de relație/tranzacție/colaborare/etc. care se stabilește între Dvs. și acestea. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză. 

Informațiile prezentate pe Platformă sunt pentru uz personal și pot fi reproduse prin tipărire doar în acest scop. Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau încorporate într-un alt document sau material fără permisiunea scrisa a appROzar. 

appROzar nu va putea fi făcut răspunzător pentru orice fel de prejudiciu ce ar putea rezulta din folosirea informației prezentate pe Platformă, din lipsa acesteia, de orice tip de erori sau omisiuni care pot conduce la orice fel de pierderi. Cumpărătorii/Utilizatorii sunt de acord, în mod expres, că folosirea acestei Platforme și cumpărarea Produselor oferite se face pe propriul risc. 

 1. Abonarea și dezabonarea la newsletter

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul AppROzar a Cumpărătorilor/Utilizatorilor este gratuită și voluntară, și implică bifarea casutei aferente în momentul înregistrării contului de utilizator. Prin înregistrarea ca utilizator și bifarea punctului în cauză pe Platformă se consideră acceptată cererea de primire de comunicări comerciale la adresa de email furnizată la înregistrare. Vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email sau accesând pagina “Contul meu”. 

Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului ca și folosirea platformaui (condiții prevăzute de prezentul document). În cazul în care nu s-a modificat nici structura, nici conținutul mesajelor primite de către abonat, acestea pot fi retransmise și altor persoane, pe răspunderea lor. 

Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului approzar.com mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului document. În acest context, Producătorul nu poate fi făcut răspunzător sub nici o formă de acțiunile abonaților săi. 

Dacă există orice fel de motive pentru a crede că un abonat nu respectă prevederile prezentului document atunci Producătorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul acestuia la newsletter. 

 1. Politica de utilizare a datelor cu caracter personal

Politica de utilizarea a datelor cu caracter personal este disponibilă aici

 1. Politica de utilizare Cookies

Pentru a asigura buna funcționare a Platformei AppROzar, uneori plasăm în computerul tău mici fișiere cu date – „cookie-uri”. Politica cookies este disponibila aici

 1. Dispoziții finale

Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii cauzate de Produsele și Serviciile comercializate pe Platforma AppROzar și care nu sunt deja tratate de niciun articol din prezentul document, se vor soluționa pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor de către Cumpărător. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi soluționate de către instanțele judecătorești competente. 

Fiind de acord cu această formă a “Termenilor și condițiilor” de utilizate de AppROzar, Cumpărătorul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a Platformei.